Watch This Space 10

In het kader van de biënnale Watch this Space, georganiseerd door 50° nord, het grensoverschrijdend netwerk van hedendaagse kunst, steunt BPS22 twee Franse artiesten die zich in Brussel vestigden, Marc Buchy en Julie Deutsch. Watch This Space #10 is gewijd aan de ontluikende kunstcreatie in de regio Hauts-de-France en de Federatie Wallonië-Brussel, en wil de dynamiek van de hedendaagse artistieke creatie in de noordelijke euregio in de schijnwerpers zetten en ijveren voor de professionele integratie van die nieuwe generatie kunstenaars.

Tijdens deze editie toont BPS22 dus het werk van Julie Deutsch en de tentoonstelling van Marc Buchy, te bezichtigen tot en met 05 januari 2020.

JULIE DEUTSCH

In samenwerking met La Plate-Forme - Laboratorium voor hedendaagse kunst, heeft BPS22 artieste Julie Deutsch gesteund tijdens haar verblijf en haar tentoonstelling in Duinkerke. De tentoonstelling À la lisière du présent (Aan de rand van het heden) is te bezichtigen in La Plate-Forme van 24 september tot en met 29 november 2019. De gids van de tentoonstelling wordt gefinancierd en aangeboden door BPS22. Hij is gedrukt op 80 exemplaren en is aan de ingang van het museum te verkrijgen voor 18 euro.

Meer informatie over de publicatie van Julie Deutsch

MARC BUCHY

Marc Buchy's tentoonstelling Tenir à l‘oeil (In de gaten houden) bestaat uit een reeks ‘ervaringen van het zicht' (of ‘ervaringen van het zien') en verkent zo de mechanisatie van de daad van het kijken in een samenleving waarin nieuwe technologieën zowel de blikken als eenieders gedrag dreigen te veranderen.

Meer informatie over Tenir à l'œil